Bedrijfsprofiel

Kranendonk BV is specialist in scheepsbetimmeringen, scheepsinterieurs en scheepsisolatie. De kracht van Kranendonk is het turn-key ontwerpen, leveren en installeren van de complete betimmering en het interieur van accommodaties in de maritieme en de offshore sector.

Veiligheid en gezondheid

Aan onze werkzaamheden zitten risico’s verbonden. Wij willen er als organisatie voor zorgen dat onze medewerkers, onderaannemers en andere mensen die aan onze werkzaamheden verbonden zijn, op de hoogte zijn van deze risico’s. Zo worden ongelukken voorkomen en wordt veilig werken een automatisme.

Wij zijn bezig met het certificeren van ons bedrijf naar de VCA 2017/ 6.0 nomering.

Deze certificering is niet alleen voor ons bedrijf belangrijk om de veiligheid en gezondheid te optimaliseren, maar biedt voor u als klant een zekerheid op het terrein van veilig werken en het voorkomen van ongevallen. Deze certificering wordt middels een jaarlijkse audit gecontroleerd. Zo zorgen we ervoor dat de veiligheid en gezondheid binnen onze organisatie gewaarborgd blijft.

Historie

Het bedrijf is opgericht in 1972 door C. Kranendonk en zijn broer J. Kranendonk. Tot begin jaren negentig was het ontwerpen, leveren en installeren van isolatiesystemen voor koelschepen en vissersvaartuigen de belangrijkste activiteit. Door de opkomst van economieën in groeimarkten als China, Indonesië en India liep het aantal werven en daardoor nieuwbouwopdrachten in Nederland sterk terug. Dat resulteerde in een afname van het aantal isolatie- en timmerprojecten op schepen. Vanaf 1993 zijn scheepsbetimmeringen en scheepsinterieurs een belangrijk onderdeel geworden van de hoofdactiviteit. Momenteel is Kranendonk uitgegroeid tot een onderneming met circa vijftig medewerkers.

Onze missie

“Het ontwerpen, leveren en installeren van complete interieurs in accommodaties waarbij het gebruik van hoogwaardige materialen, kwaliteit en het nakomen van de gemaakte afspraken de belangrijkste factoren zijn.”

Onze vestigingenContactgegevens

Rotterdam

Sinds 1988 is ons hoofdkantoor gevestigd aan de Slikkerveerstraat 31 in Rotterdam. Door de ligging tussen de havens in, met zelfs de grootste haven van Europa om de hoek, een ideale vestigingsplaats. Op de begane grond vindt u ons bedrijfsbureau. Vanuit hier wordt de engineering ten behoeve van de verschillende projecten gedaan. Onze ervaren engineers zorgen ervoor dat projecten naar de wensen van de klant worden uitgetekend en de juiste materialen worden gebruikt en ingekocht.

In onze werkplaats hebben we voldoende capaciteit om door middel van hedendaagse technieken en vakmanschap de hoogste kwaliteit te garanderen. Onze meubelmakerij fabriceert de meubels met de hoogste zorgvuldigheid. Het magazijn en het buitenterrein bieden genoeg capaciteit om een grote hoeveelheid materiaal op te kunnen slaan. In ons kantoor vindt u de directie, de financiële afdeling, de projectleiding en de projectadministratie. Verder is de onderneming OAC Group B.V. ook in ons pand gevestigd. Zij dragen zorg voor het uitvoeren van Turn-Key projecten in de offshore. Omdat de diverse partijen zo dicht bij elkaar gevestigd zijn, zijn de communicatielijnen kort. Dat vergroot de flexibiliteit in de organisatie.

Schiedam

Door de grote hoeveelheid werkzaamheden aan de voormalige Wilton Feyenoord werf werd er een werkplaats geopend op het werfterrein van Damen Shiprepair Schiedam. De werkzaamheden vanuit deze werkplaats zijn voor het grootste deel gericht op snelle reparaties in de Rotterdamse Haven, in het bijzonder op de werven van Damen Shiprepair in Schiedam en Pernis. De werkplaats beschikt over een eigen meubelmakerij en heeft, net als in Rotterdam, een hoogwaardig machinepark waardoor de beste kwaliteit meubels kunnen worden vervaardigd.